Uleiul volatil de mandarin este un lichid de culoare brun-portocalie sau brun-verzuie si se obtine din pericarpul fructului.
Mirosul caracteristic uleiului de mandarine este dat de prezenţa în compoziţie a timolului şi a eterului său, N-metilantranilatului de metil şi a aldehidelor sesquiterpenice (a şi b-sinensal).
Uleiurile volatile din busuioc, cu miros picant, condimentar au compoziţii chimice foarte diferite, întrucât biochimia plantei este intens influenţată de factorii de mediu. Componenţii principali sunt (+)-linaloolul (până la 40%) şi metil-cavicolul (25%).
Uleiul volatil de busuioc este utilizat în compoziţii de tip violete, narcise şi buchete florale. Prezintă şi o bine cunoscută acţiune bacteriostatică şi bactericidă.
Prospetimea delicioasa a mandarinei, este pusa in valoare de farmecul aromei de busuioc în Aqua Allegoria Mandarine-Basilic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu