duminică, 31 martie 2013

uleiul volatil de cardamom

miros condimentat, camforat
Uleiul volatil se obţine din fructe uscate şi zdrobite şi din seminţe prin antrenare cu vapori. Randamentul în ulei este de 3,5- 7%. Uleiul de cardamom este un lichid aproape incolor, dar care devine aproape brun prin expunere la lumină.

Uleiul de cardamom conţine hidrocarburi monoterpenice (a-pinen, sabinen, a- şi g- terpinen, limonen, camfen), terpenoide (1,8-cineolul şi acetatul de terpenil sunt majoritari), sesquiterpenoide (bisabolen, farnesol şi nerolidol).
Este utilizat în compoziţii florale şi dulci, tip trandafir, lăcrămioare, ylang-ylang, cărora le conferă  note calde.
note de vârf cu cardamom şi iasomie în Escale à Pondichéry
cafeaua aromată cu cardamom, simbol al ospitalităţii arabe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu