miros dulce, linaloolic
Uleiul volatil de coriandru se obţine prin antrenarea cu vapori a fructelor uscate. Gradul de maturizare al fructelor, înainte de recoltare, contribuie foarte mult la calitatea uleiului. Compoziţia uleiului volatil existent în planta verde şi în fructele imature este mult diferită de cea a fructelor mature.
Constituenţii uleiului volatil din fructele de coriandru sunt: hidrocarburi monoterpenice 20-30% (a-pinen, b-pinen, limonen, p-cimen, a-şi g-terpinen, a şi g-felandren, sabinen, camfen, mircen, (a-tujen, D3-caren şi terpinolen), terpenoide (linalool, acetaţii de linalil, geranil, camfor şi carvonă etc.), sesquiterpenoide.
Componentul principal, major al uleiului de coriandru este (+)-linaloolul.
În parfumerie este utilizat în compoziţii de tip masculin, orientale sau florale, aducând note dulci, uşor lemnoase şi picante.
Coriandru în note de vârf, alături de garoafe, smeurura, piersici, bergamot, floare de portocal şi piper Sichuan în Jewel Charms, alături de bergamotă şi lemn de trandafir în Platinum Egoiste
green fougères: coriandru, lavandă, patchouli pe o bază de lemn de cedru in Guilty Black Pour Homme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu