vineri, 15 martie 2013

uleiul volatil de lamaie

notă proaspătă şi luminoasă


Uleiul volatil de lămâie se obţine din pericarpul fructelor, printr-un procedeu simplu, ce constă din presarea acestora, decantare şi filtrare. Pentru deterpenarea uleiului se aplică distilarea sub vid sau extracţia.



Conţine hidrocarburi monoterpenice (limonenul 70%), compuşi oxigenaţi (linalool, citral 5,5%, a-tuien, a-pinen, a-pinen 10%, a-terpinen, g-terpinen 10%, p-cimen, mircen, sabinen, a-felandren, camfen, caren), sesquiterpenoide (bisabolen, cariofilen, d-cadinen, alcool sesquiterpenici). Citralul este componentul caracteristic al uleiului de lămâie.

Uleiul volatil de lămâie este utilizat în parfumerie ((compoziţii de ape de colonie clasice, parfumuri cu notă fructată), băuturi răcoritoare, aromatizant şi modificator de gust în produse farmaceutice.
Aroma proaspata  de lămâie se gaseste in  Aqua Allegoria Lemon Fresca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu