Uleiul volatil de lămâie se obţine din pericarpul fructelor, printr-un procedeu simplu, ce constă din presarea acestora, decantare şi filtrare. Pentru deterpenarea uleiului se aplică distilarea sub vid sau extracţia.
Conţine hidrocarburi monoterpenice (limonenul 70%), compuşi oxigenaţi (linalool, citral 5,5%, a-tuien, a-pinen, a-pinen 10%, a-terpinen, g-terpinen 10%, p-cimen, mircen, sabinen, a-felandren, camfen, caren), sesquiterpenoide (bisabolen, cariofilen, d-cadinen, alcool sesquiterpenici). Citralul este componentul caracteristic al uleiului de lămâie.
Uleiul volatil de lămâie este utilizat în parfumerie ((compoziţii de ape de colonie clasice, parfumuri cu notă fructată), băuturi răcoritoare, aromatizant şi modificator de gust în produse farmaceutice.
Aroma proaspata de lămâie se gaseste in Aqua Allegoria Lemon Fresca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu