duminică, 6 ianuarie 2013

Editorial board

of Oriental Journal of Chemistry
sau al revistelor asiatice de chimie (exista si altele, dar cu pretentii mai mari).
Se pare ca toata lumea, in industria editoriala, pare sa aibe acelasi obiectiv,  un numar dublu de reviste si automat foarte multe articole. De unde atata activitate stiintifica de calitate? Si atunci se practica plagiatul de diferite forme. Cel mai economic este cel de 100%.
Exista referenti, un bord editorial. Acesti experti sunt si ei trecuti pe unele dintre articolele plagiate. Toti au de castigat. Editurile merg bine, revistele se intrec in publicatii, citari, ajung sa fie indexate, referentii castiga material, profesional prin titluri si "recunoastere".
Uitandu-ma in bordul editorial al revistei mentionate, am vazut cercetatori cu titlu de doctor din Austria, SUA, Olanda, Elvetia, Belgia,... si  Romania.
Cine? Pai este vorba de acel coleg, despre care am mai scris, care publica articole la foc automat, fara a avea vreo ora de cercetare la locul de munca, premiat de catre CNCSIS, Universitate si care va trece si noile criterii de promovare (23 articole in reviste internationale, un standard minimal necesar).
Jeffrey Beal, associate proffesor at University Colorado, spunea despre acesti experti ai bordului editorial:
"so if you know one of these elite members, you're in luck"

Sunt norocoasa!

Referinte
http://www.orientjchem.org/AdvBoard.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu