joi, 24 ianuarie 2013

Acidul hialuronic

Extractul de orhidee contine antociani, alaturi de acid hialuronic. Acest acid potenteaza efectul antioxidant al antocianilor ( raspunzatori de culorile petalelor).

Acidul hialuronic este un biopolimer natural asemănător zahărului din corpul uman ce se găseşte în mod alternativ sub formă de acid D-glucuronic şi N-acetil –D-glucozamina.
Acidul Hialuronic (HA) este unul dintre cei mai eficienti si in voga ingredienti anti imbatrinire. El este responsabil si de hidratarea optima a pielii, de producerea de colagen in tesut, ajuta la estomparea semnificativa a cearcanelor.
HA are diferite mase molare. Este susţinut în mod frecvent că acidul hialuronic cu masa moleculară mai mică poate penetra mai uşor în piele (HA fragmentat) şi acidul hialuronic cu masă moleculară mai mare nu poate penetra de loc. În acest context este folosit termenul de acid hialuronic monomer. HA se prezinta ca o pulbere alba si este higroscopica.
Gelurile conţin în general nu mai mult de 1% de materie uscată si duc la o concentraţie de HA de 0,1 respectiv 0,2% şi nu 10-20% aşa cum apare în reclama multor produse !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu