miercuri, 16 ianuarie 2013

Din pat publici articole

in reviste internationale!!!!
Din mesajele ministrului, in invatamantul preuniversitar nu s-a modificat nimic: clasa pregatitoare ramane la fel, un singur tip de bacalaureat (cel profesional va fi o optiune!), clasa a IX-a face parte din ciclul gimnazial V-IX, clasa 0 ramane. Si uite asa, educatorii, invatatorii, titularizati in acest an pe discipline matematica, romana vor putea preda la liceu, de la liniute vor preda integrale, de la broscute si ciupercute vor vorbi de Eliade, Noica, Cioran!!!
In invatamantul superior, cercetare s-au modificat criteriile de promovare.
Vechile criterii, noi de altfel, erau de domeniul SF-ului pentru cel care mai munceste in Romania.
Noile criterii sunt ca o manusa pe mainile celor care "cerceteaza" din Romania in laboratoarele indepartate ale globului pamantesc. Pentru chimie, nu mai conteaza cati autori sunt pe o lucrare, de la scor de influenta s-a trecut la factor de impact. Revistele romanesti sunt luate in calcul de data aceasta, doar asa sa nu fie complet excluse. Pentru profesor din 35 de articole, 23 trebuie sa fie in reviste internationale.
Se pare ca este foarte usor sa publici din Romania,  in reviste internationale, mai ales daca folosesti aparatura, tehnicile din strainatate si fara a vedea vreodata un aparat pe care il invoci in articol.
Cu colaje, impostura, plagiat, poti ajunge profesor universitar, devii evaluator, judecator al celor care, inca, se mai straduiesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu