sâmbătă, 16 martie 2013

uleiuri volatile: mandarin si busuioc

uleiul volatil de mandarine - miros proaspat, miros de neroli

Uleiul volatil de mandarin este un lichid de culoare brun-portocalie sau brun-verzuie si se obtine din pericarpul fructului.


 
Mirosul caracteristic uleiului de mandarine este dat de prezenţa în compoziţie a timolului şi a eterului său,  N-metilantranilatului de metil şi a aldehidelor sesquiterpenice (a şi b-sinensal).
În parfumerie este ultilizat în multe compoziţii cu notă citrică, pentru îmbogăţirea buchetului unor compoziţii tip apă de colonie şi aldehidice.

Uleiurile volatile din busuioc, cu miros picant, condimentar au compoziţii chimice foarte diferite, întrucât biochimia plantei este intens influenţată de factorii de mediu. Componenţii principali sunt (+)-linaloolul (până la 40%) şi metil-cavicolul (25%).
Uleiul volatil de busuioc este utilizat în compoziţii de tip violete, narcise şi buchete florale. Prezintă şi o bine cunoscută acţiune bacteriostatică şi bactericidă.
Prospetimea delicioasa a mandarinei, este pusa in valoare de farmecul aromei de busuioc în Aqua Allegoria Mandarine-Basilic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu