miercuri, 27 martie 2013

carvona si pulegona

sau menta creaţă si menta salbatica



Uleiul  volatil din menta creaţă (spearmint) se obţine prin antrenare cu vapori din planta verde, înflorită, recoltată în luna iulie. Randamentul în ulei volatil este foarte mic (0,3-0,7%).
miros cald, uşor verde, penetrant

Uleiul volatil conţine hidrocarburi monoterpenice, sesquiterpenoide,  compuşi oxigenaţi monoterpenici, din care (-)-carvona este componentul caracteristic al uleiului (50-70%). În parfumerie este puţin utilizat, pentru a conferi prospeţime şi note verzi compoziţiilor pe bază de lavandă.

Uleiul volatil din menta salbatica se obţine prin antrenarea cu vapori a plantei verzi, recoltată în perioada de înflorire. Antrenarea uleiului se realizează în aproximativ 6 ore, cu randament 1%.
miros proaspăt, ierbaceu, uşor amar şi lemnos

Acest ulei conţine în cantităţi mici hidrocarburi monoterpenice, terpenoide, printre care pulegona în cantităţi apreciabile (80-90%), compuşi oxigenaţi de natură neterpenică, sesquiterpene.
Uleiul de mentă sălbatică este folosit în compoziţii cu caracter ierbos sau lemnos, de tip masculin.
Aroma proaspata  de mentă se gaseste in  Aqua Allegoria Mentafollia, Aqua Allegoria Herba Fresca
Note proaspete de mentă, grapefruit şi lămâie, o notă de mijloc de muşcată, ghimbir şi alte condimente pe o bază de lemn de cedru şi vetiver în Kenzo Homme Sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu