duminică, 23 martie 2014

lupin, lupeol

Florile de lupin fac o vopsea minunata, de o culoare albastra-purpurie. Se obtine un verde placut pe proteine (lana, matase), pe glucide (bumbac). In sapun, folosind un decoct de lupin, se obtine un galben pal.
Lupinul (Lupinus perennis) este cultivat de foarte multa vreme, numele lui provenind din cuvantul latin lupus, care inseamna lup, probabil datorita habitatului natural al plantei, in zona padurilor.
Cercetari recente au aratat ca lupinul alb este un ingredient revolutionar pentru piele, intrucat stimuleaza sinteza de proteine de structura si lipide epidermice, contribuie la regenerarea pielii, mentinand hidratatrea acesteia.
Extractul de seminte de lupin contine lupeol, un alcool triterpenic, care are un efect de stimulare a sintezei de proteine HSP47, asa numita "proteina insotitor", cu rol esential in asamblarea corecta a aminoacizilor din lantul procolagenului.
 lupeol, alcoolul revolutionar al pielii
Astfel, extractul de lupin in ulei de floarea soarelui prezinta capacitatea de a creste sinteza colagenului de tip I, de a promova productia de colagen de inalta calitate redand elasticitate si fermitate pielii.
Apivita, un brand drag mie, are produse cu extract de lupin, iar creme cu efect dermo-echilibrant ce folosesc lupinul am intalnit la Effiderm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu