marți, 12 noiembrie 2013

uleiul de ricin


˝castor oil˝ este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale, este dens si bogat in acizi grasi nesaturati. Datorita continutului mare de acid ricinoleic( peste 88% ), penetreaza bine pielea, stimuleaza cresterea si fortifica parul, genele si unghiile, avand si un usor efect analgezic, antibacterian si antifungic....

Uleiul de ricin este de asemenea emolient si hidratant, cicatrizant si chiar depigmentar. Folosit la prepararea sapunului, uleiul de ricin amplifica efectele celorlalte uleiuri, favorizeaza absorbtia vitaminelor si ajuta microcirculatia....
 Sapunul ce contine ulei de ricin poate fi folosit cu mare succes si ca sampon solid, fiind benefic pentru parul casant, devitalizat  si chiar combatand caderea parului.  
Despre uleiuri, proprietati aici.
Uleiul de ricin contine cca 90% acid ricinoleic (Omega 9), 4% acid linoleic (Omega 6), acid oleic.
Uleiul de ricin  mareste cantitatea de spuma si o face mai durabila, mai stabila.

Acidul ricinoleic, un hidroxiacid nesaturat, previne inmultirea germenilor (bacterii, fungi, mucegaiuri), fiind eficient in ingrijirea pielii cu probleme, ca de exemplu: acnee, dermatoze, infectii fungice, inflamatii.

 adaugat la o solutie formata din suc de rosii  si hidroxid de sodiu, impreuna cu ulei de  palmier, cocos,  masline, unt de shea si ierburi (oregano, maghiran)

in trace unt de cacao, ulei esential de lavanda a iesit:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu