duminică, 6 octombrie 2013

un test de evaluare nationala

la care una dintre cerinte este ca elevul sa-si exprime opinia in cateva randuri in legatura cu ideea importantei pe care o au animalele in viata oamenilor.
O sugestie la rezolvarea acestei cerinte prezentata in carte, in afara importantei de ordin practic, al traiului zilnic, dimensiunii spirituale a legaturii dintre om si animale, este, in lumea moderna, grija pentru animale.
"In lumea moderna, grija pentru animale este expresia acestei legaturi. Existenta organizatiilor pentru protectia animalelor este o dovada in acest sens.... Prin urmare, o lume mai buna, mai civilizata ar include in atentia pe care o acordam celuilalt nu doar oamenii, ci si alte fiinte."
Nu trebuie sa fii student, masterand, doctorand, ci doar sa faci opt clase cum trebuie si te poti comporta civilizat.
Din pacate, in ultima luna, toti cei fara educatie, cu multa agresivitate fizica si verbala se exprima in diverse medii pentru eutanasierea cainilor. O problema de educatie tratata superficial (mediatizarea cazului copilului gasit mort in cateva ore de  nesupraveghere) conduce la promovarea si antrenarea lipsurilor de care sufera societatea:  lipsa totala de Responsabilitate, Educatie, Moralitate.

Trezirea! Nu mai asteptati sa aiba altii grija de voi, si sa va protejeze! Protejati-va singuri! Cereti intai de la voi, si apoi de la societate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu